Masterclassses - Issabella-Interiors

Interieur | Exterieur | Historie | Design | Vakmanschap
Interieur | Exterieur | Historie | Design | Vakmanschap
Ga naar de inhoud

Masterclassses

MASTERCLASSES
MASTERCLASS     22 ARPIL


MASTERCLASS 'DE HISTORIE VAN BEHANG'


Issabella van Baaren neemt u op deze dag mee in de wonderlijke geschiedenis van behang. Hoe ontstond behang? Wat zijn de verschillende technieken? welke patronen worden er gebruikt en welke symboliek past daarbij? Issabella laat u tijdens deze masterclass zien en voelen hoe eeuwenoud behang opgebouwd is en toont diverse historische, ambachtelijke druktechnieken. Ter voorbereiding op het middagprogramma krijgt u  een inleiding op de geschiedens van het blokproces.

Na de luncht maakt u kenns met de blokdruktechniek. U gaat zelf aan de slag met het bewerken van een grote lap canvas om uw eigen blokdruk te ontwerpen. Het resultaat wordt ter afsluiting voorzien van een lijst: een mooie herinnering aan een creatieve en inspirerende dag.

Wij ontvangen u graag op een prachtige historische locatie: de zolder van het middeleeuws klooster Mariënhof in Amersfoort.
Een fantastische dag op 22 april (10.00-17.00 uur) waarop u 'behang' anders zult ervaren en begrijpen.
Kosten € 168,-  inclusief lunch

U kunt zich aanmelden via deze link.

MASTERCLASS    20 MEI


MASTERCLASS 'BEHANG: KLEUREN EN PATRONEN'

Issabella van Baaren eneemt u op deze dag mee in de wereld van behangkleuren en patronen. Hoe ontstaat de symboliek van kleur in combinate met patronen die eeuwenoud zijn? Issabella legt de historie uit aan de hand van oud behang. Daarnaast vertelt ze over de ambachtelijke druktechnieken die hiervoor gebruikt zijn. Ter voorbereiding op het middagprogramma krijgt u een inleiding op de symboliek van kleur in de kunst.

Na de lunch maakt u uw eigen kleurenwaaier. Door diverse opdrachten uit te voeren, gaat u aan de hand van een bestaand kunstwerk ontdekken welke kleure ertoe doen. Na afsluiting neemt u uw persoonljike kleurenwaaier mee naar huis.

Wij ontvangen u graag op een prachtige historische locatie: de zolder van het middeleeuws klooster Mariënhof in Amersfoort.
Een fantastische dag o p20 mei (10.00-17.00 uur) waarop u 'behang' anders zult ervaren en begrijpen.
 
Kosten € 168,-  inclusief lunch

U kunt zich aanmelden via deze link.

Erfgoed & Ambacht
Issabella van Baaren is tevens oprichter en initiator van het plafrom Erfgoed & Ambacht. Dit platform draagt zorg voor kennisdeling door middel van een jaarlijks event en een nieuwsbrief dat drie keer per jaar verschijnt.
Kijk voor meer informatie op de website van WWW.ERFGOEDENAMBACHT.NL

OPENINGSTIJDEN
Alle dagen (behalve zondag) graag op afspraak
Made by Incomedia
Issabella Interiors is gevestigd in het centrum van  Amersfoort met ruim voldoende parkeergelenheid. Door de personenlift is haar zolder voor iedereen toegangekelijk.

BEZOEK
Terug naar de inhoud