Restauratie - Issabella-Interiors

Interieur | Exterieur | Historie | Design | Vakmanschap
Interieur | Exterieur | Historie | Design | Vakmanschap
Ga naar de inhoud

Restauratie

HISTORISCHE INTERIEURS
WANDBESPANNING


Issabella-Interiors is gespecialiseerd in alle facetten van het ambacht van wandbespanning. Met onze historische en vaktechnische kennis kunnen wij elk type ruimte voorzien van de juiste bespanning. Onze nauwgezette specialisten betengelen de wanden en brengen exclusieve stoffen en behangen aan op de gemaakte ondergrond.

In de monumentale sector doen wij (kleur)historisch onderzoek en zorgen wij voor een zorgvuldig opgebouwde bespanning die aansluit bij het tijdsbeeld van het pand en de mogelijkheden van het interieur. Indien gewenst reconstrueren wij oorspronkelijke stoffen en behang om de authentieke sfeer opnieuw aan te kunnen bieden, maar u kunt ook elk dessin en elke kleur bij ons laten aanpassen om een klassieke wandbespanning een stoere, moderne uitstraling te geven. In moderne panden zullen wij altijd een bespanning adviseren die qua eigenschappen nauw aansluit bij de stijl van uw gekozen interieur en de ruimte compleet maakt. Ook hierin zijn alle klassieke en moderne kleuren en dessins mogelijk.

De stoffen die wij gebruiken zijn altijd van hoge kwaliteit en zullen een goede akoestiek en sterke isolatie bevorderen. Door gespecialiseerde vakmensen in te zetten haalt u met een kwaliteitswandbespanning een blikvanger in huis die in zijn duurzaamheid gelijktijdig een tijdloze investering zal blijken. Ook kunnen wij op verzoek elke stof brandvertragend maken. Deze brandvertragende stoffen zullen, zoals de naam al doet vermoeden, met hun afwerking het huis brandveilig stellen. Wilt u graag een aanvraag doen tot advies, ontwerp of uitvoering, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.
REPRODUCTIE


Bij erfgoed is de historie van het pand van speciale waarde. Wanneer het pand aan onderhoud of een restauratieronde toe is, zult u vaak moeten vaststellen dat de benodigde behang- en textielcollecties vandaag de dag niet meer aangeboden worden. Issabella-Interiors ziet de uitdaging in het reproduceren van historische stoffen en behangen om de oorspronkelijke sfeer en stijl van uw pand te behouden. Na gedetailleerd historisch- en kleuronderzoek kunnen wij u de gewenste proefstalen voorleggen. Tijdens het proces is het mogelijk de kleuren en dessins aan te passen naar uw eisen en wensen.
Ook is het mogelijk om uw eigen ontwerp op stof of behang te verwerken. Dit ontwerp kan zowel via een digitale druk, zeefdruk, blokdruk of door middel van een weefgetouw gerealiseerd worden.
Erfgoed & Ambacht
Issabella van Baaren is tevens oprichter en initiator van het plafrom Erfgoed & Ambacht. Dit platform draagt zorg voor kennisdeling door middel van een jaarlijks event en een nieuwsbrief dat drie keer per jaar verschijnt.
Kijk voor meer informatie op de website van WWW.ERFGOEDENAMBACHT.NL

OPENINGSTIJDEN
Alle dagen (behalve zondag) graag op afspraak
Made by Incomedia
Issabella Interiors is gevestigd in het centrum van  Amersfoort met ruim voldoende parkeergelenheid. Door de personenlift is haar zolder voor iedereen toegangekelijk.

BEZOEK
Terug naar de inhoud